Blogia
L´ASTURIANISMU QU´ASTURIES NECESITA

DOS MUESTRES MAS DEL ODIU HACIA LA LLINGUA ASTURIANA DEL PSOE (TOLOS DEMÁS PARTÍOS INCLUYÍU EL PP VOTEN A FAVOR DE LA OFICIALIDÁ ) ¡¡¡¡¡PSOE REPRESOR !!!!!!

DOS MUESTRES MAS DEL ODIU HACIA LA LLINGUA ASTURIANA DEL PSOE (TOLOS DEMÁS PARTÍOS INCLUYÍU EL PP VOTEN A FAVOR DE LA OFICIALIDÁ )  ¡¡¡¡¡PSOE REPRESOR !!!!!!

El Plenu del Conceyu de Siero aprobó ayeri una moción presentada pola Xunta Pola Defensa de la Llingua Asturiana na que se-y pide a la Xunta Xeneral del Principáu que declare la oficialidá del asturianu na próxima reforma del estatutu. El testu contó colos doce votos al favor de los grupos del Partíu Popular, Izquierda Xunida y Conceyu, mientres que los ocho conceyales del PSOE votaron en contra. Nel conceyu de Samartín del Rei Aurelio debatíase tamién ayeri otra moción asemeyada, presentada por una iniciativa cívica col aval de más de 500 firmes. Nesti casu, los votos al favor de PP y IX nun pudieron cola mayoría absoluta del PSOE, que xustificó'l so votu negativu por "coherencia cola postura de la FSA" y porque "nun ye'l momentu más afayadizu" pa presentar una moción d'estes característiques. ...........

Llei l´artículu:

http://www.asturies.com/noticia.php?cod=27519

0 comentarios